Otopeni – Fabrica de campioni naționali la baschet

FABRICA BASHET„E cert, Otopeni strălucește, în galeria unui sport unde – în ultimii trei ani – performanțele sunt adjudecate, pe bandă rulantă. Echipele de babybaschet și minibaschet ale Clubului Sportiv din localitate, au obținut un palmares remarcabil. La toate confruntările de pe teren, ele au câștigat locuri pe podium. S-au remarcat jucători cu un mare potențial competitiv. Anul acesta, echipa babybaschet se află pe prima poziție, în Campionatul Municipal București. La fel și la Cluj, în 2014, și-au adjudecat același prim loc și Cupa «For You». La Craiova, în Campionatul Național, sportivul Son Nicolas a fost declarat cel mai bun jucător din țară și al turneului. O muncă enormă, disciplină și coeziune, în partidele disputate.


Eugen Dichiseanu

 

Nu degeaba, Michael Jordan – „fenomenul” baschetului mondial – afirmă: „Talentul câștigă jocuri. Dar lucrul în echipă și inteligență câștigă campionatele”.
Dacă, în urmă cu trei ani, secția de baschet a CS Otopeni a pornit cu 6-7 jucători, astăzi, numărul lor a ajuns la 260. Meritul performanțelor obținute este deopotrivă al lor, prin eforturile, talentul și tenacitatea de care dau dovadă în competiții, dar și la antrenamentele intensive, uneori istovitoare. Nu trebuie să uităm că, elevi fiind, își împart timpul între sala de clasă și sala de sport. Iar notele mici sau eventualele absențe exclud pe oricine de la orele de pregătire sportivă. Ca să nu mai vorbim despre meciuri.
În condițiile date, răsplata succesului apare acum într-o lumină cu totul aparte. Cam 80% dintre componenții secției de baschet ai clubului sportiv sunt otopenari, elevi ai Liceului „Ioan Petruș”.
Sâmbătă, 2 mai, a avut loc festivitatea de înmânare a unor diplome și cadouri, oferite de primarul orașului, Gheorghe Silviu Constantin, în sala de festivități a instituției pe care o conduce. Toți copiii sportivi ai echipelor babybaschet și minibaschet, care s-au aflat în localitate, au fost invitați, alături de părinții lor, să participe la acest moment frumos. Fiecare copil a primit, în dar, câte un rucsac cu surprize în el, de fapt un echipament foarte util unui sportiv.


„Vă mărturisesc că voi, dragi copii și sportivi, sunteți cea mai mare bucurie a mea și a clubului nostru”, a spus, între altele, Gheorghe Silviu Constantin, gazda întâlnirii. După mulțumiri pentru rezultatele obținute, primarul i-a asigurat pe părinți de grija pe care o au antrenorii și ceilalți însoțitori ai echipelor, răspunzători de siguranța deplasării în turnee, de respectarea unor exigențe riguroase ale cazării și ale hranei. Cu atât mai mult cu cât vor urma meciuri importante, cu echipe din afara țării. „Copiii sunt mai vulnerabili decât maturii la asemenea scăpări sau riscuri. Sensibilitatea lor e ridicată și nimeni nu-și poate permite să încalce prudența ocrotirii lor”, a mai afirmat el.
Mai trebuie amintiți oficialii acestui sport, precum Cătălin Voiculescu, responsabilul secției de baschet și fost sportiv de performanță. Convingerea lui este că succesul stă numai în antrenamente „la sânge. Durerea de azi este victoria de mâine”, susține el. Vlad Jișcanu, antrenor, susține că „aici, la Otopeni, cei 260 de copii sportivi, împreună cu părinții lor, sunt o mare familie”. Marian Ion, administrator public al primăriei, din Tunari, are un băiat -Darius- în echipa de aici. „Este în clasa I și e unul dintre campionii familiei”.

Jurnalul de Ilfov, 04-10 mai 2015

 

Luna Mai a fost o lună plină cu turnee de pregătire atât la babybaschet cât și la minibaschet.
Echipa de babybaschet s-a deplasat în weekend-ul 1-3 Mai la Târgu-Jiu pentru a participa la Memorialul VICTOR PERESCU.
Rezultatele obițnute au fost mai mult decât mulțumitoare, sportivii noștri câștigând turneul cu victorii clare împotriva echipelor paricipante cum ar fi BC LIONS CRAIOVA, CSS TÂRGU-JIU, BC ÎNGERII BĂNIEI și U MOBITELCO CLUJ.
Anul acesta la Festivalul Național de Babybaschet (Campionat Național), care se va desfășura la sfârșitul lunii iunie la Mangalia, echipa de babybaschet a clubului nostru este una dintre favorite la câștigarea campionatului. Sunt înscrise un număr de 98 de echipe din toată țara și cu această ocazie le urăm mult succes tinerilor baschetbaliști, sperând împreună cu cei din colectivul tehnic al secției de baschet să realizeze ceea ce și-au propus și anume, să arate că și Otopeniul poate fi considerat unul dintre orașele unde baschetul a devenit unul dintre cele mai iubite sporturi de echipă.
Echipa de minibaschet a fost invitată să participe la Turneul Băniei la Minibaschet în weekend-ul 15-17 mai, unde au mai participat echipele BC ÎNGERII BĂNIEI, CSS TÂRGU-JIU și BC LIONS 1 și BC LIONS 2.
Suntem mândri să vă anunțăm că sportivii noștri au câștigat turneul, dând dovadă încă o dată că reprezintă una dintre echipele bune din țară la categoria lor de vârstă.
Meritul performanțelor obținute este deopotrivă al lor, prin eforturile, talentul și tenacitatea de care dau dovadă în competiții, dar și la antrenamentele intensive, uneori istovitoare.
În weekend-ul 22-24 Mai, la Sala Sporturilor din Otopeni va avea loc faza de calificare la Festivalul Național de minibaschet ce va avea loc la începutul lunii iulie la Mangalia.

Programul meciurilor este următorul: 
Vineri: 22.05.2015
16.30 - CS OTOPENI - DAN DACIAN 2
17.30 - BC SPIKE 1 - VIITORUL BUCUREȘTI 
18.30 - LEII BUCUREȘTI - BC ARTESANIA 1

Sâmbătă: 23.05.2015
09.00 - ȘOIMII ALBI - DAN DACIAN 2 
14.00 - CS OTOPENI - BC LEII BUCUREȘTI
10.00 - BC SPIKE 1 - BC ARTESANIA 1 
15.00 - BC SPIKE 1 - ȘOIMII ALBI 
11.00 - CS OTOPENI - VIITORUL BUCUREȘTI 
16.00 - VIITORUL BUCUREȘTI - BC ARTESANIA 1
12.00 - LEII BUCUREȘTI - ȘOIMII ALBI 
17.00 - BC SPIKE 1 - DAN DACIAN 2
18.00 - LEII BUCUREȘTI - VIITORUL BUCUREȘTI

Duminică: 24.05.2015
09.00 - LEII BUCUREȘTI - DAN DACIAN 2
14.00 - DAN DACIAN 2 - VIITORUL BUCUREȘTI
10.00 - VIITORUL BUCUREȘTI - ȘOIMII ALBI 
15.00 - CS OTOPENI - BC ARTESANIA 1
11.00 - CS OTOPENI - BC SPIKE 1 
16.00 - LEII BUCUREȘTI - BC SPIKE 1
12.00 - ȘOIMII ALBI - BC ARTESANIA 
17.00 - DAN DACIAN 2 - BC ARTESANIA 1
18.00 - CS OTOPENI - ȘOIMII ALBI

Mult succes micilor baschetbaliști 
de la CS OTOPENI!

 

Clubul Sportiv Otopeni

Sport, sanatate

Reclama_Otoprint