cas oct 14Primăria oraşului Otopeni a acordat premiul de fidelitate familiei Dorobanțu, în data de 16.10.2014, pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.
Diploma și placheta de onoare, împreună cu un premiu în valoare de 5 mii lei, au fost acordate într-un cadru festiv de primarul orașului Otopeni, în semn de recunoaștere și apreciere.
În continuare vă prezentăm câteva impresii.

GHERGHINA și CONSTANTIN DOROBANȚU

Soții Dorobanțu formează un cuplu cum nu sunt multe, aceștia cunoscându-se de mici, fiind vecini încă din copilărie.
Domnul Constantin, în vârstă de 76 de ani, a fost un om muncitor de-a lungul vieții sale. S-a mutat din Băneasa la Otopeni, terminând școala profesională, în anul 1954, a lucrat o perioadă de timp la Electromontaj Otopeni după care în anul 1958 a decis să plece pe șantier la Termocentrale la Paroșeni. După 1970 a lucrat la combinatul de mobilă Pipera de unde a ieșit la pensie.
Doamna Gherghina, acum ajunsă la frumoasa vârstă de 72 de ani, a lucrat în cadrul instituției CEPECA, iar apoi la Casa Scânteii la ziarul „România Liberă”, de aici iesind la pensie.
Viața lor comună începe în anul 1963, când și-au dat seama că sunt făcuți unul pentru celălalt și s-au hotărât să se mute împreună, astfel doar un an mai târziu s-au și căsătorit.


În momentul de față cei doi locuiesc pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 53 A. Au dat viață la trei copii, doi băieți și o fată: Cristian, acum în vârstă de 49 de ani și Romeo în vârstă de 47 de ani, cei doi locuiesc în Otopeni, mezina familiei este Elena, în vârstă de 37 de ani, căsătorită în orașul Buftea. Cu toții formează o familie fericită care se bucură de creșterea a cinci nepoței.
Gherghina și Constantin au trecut împreună prin bune și prin rele, dar au reușit să vadă și partea plină a paharului, ca să ajungă astăzi să fie premiați pentru 50 de ani de căsătorie, dând dovadă că perseverența și efortul comun depus sunt ingredientele necesare pentru o căsătorie reușită și îndelungată.
Așa putem spune că soții Dorobanțu au reușit să fie un exemplu demn de urmat, trăind, la propriu, o viață întreagă împreună.

Echipa Info Otopeni

Orasul